keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Canella ja Gramado

Tänään lähdettiin aamulla Sao Joaquimista kello kahdeksan aikoihin. Meidän ei annettu nukkua autossa, joten pakotettiin itsemme pysymään hereillä. Se osoittautui kuitenkin hyväksi ideaksi, koska matkalla nähtiin ehkä oudoimpia hautausmaita ikinä! Siellä oli pieniä taloja joihin ne ihmiset on haudattu ja sit niissä taloissa oli vielä ikkunat! Mitä kummaa kysynpä vaan? Noh me tytöt pilkittiin takapenkillä, kunnes oli aika pysähtyä. PYsähdyttiin sellaiselle näköalapaikalle, josta oli mielettömät näkymät. Oltiin tosi korkeen vuoren huipulla ja sieltä näki se koko tien, jota meidän oli tarkoitus ajaa alas. Herra! Ympärillä pelkkää kalliota ja vuorta loputtomiin. Upeeta!! Siellä näköala paikalla oli semmosia elukoita Kotcheja. Ne on ovelia pikku varkaita! Jos on mitään ruokaa lähellä ne nappaa kaiken. Oltiin syömässä hedelmiä ja ne tuli kiipeemään mun jalkaa pitkin et ois saanu otettua sen mun kädestä :D
Lähdettiin sitten hissuksiin ajamaan alas sitä vuorta ja mutkittelevaa tietä. Yks rekka oli jäänyt sinne mäkeen, kun ei päässyt kulkemaan ylös. Siellä vuoristossa oli mielettömän kylmä. Mulla oli pipo ja kaulahuivi kaulassa siellä ollessamme. Hurjaa.. Loppujen lopuksi nukahdettiin tyttöjen kanssa ja seuraavan kerran herättiin kun maasto oli vaihtunut tasaiseksi. Paulinan vanhemmat sano et niillä oli meille yllätys! Oltiin nyt Santa Catarinan osavaltiossa. Hetkenpäästä horisontissa häämötti iso kaupunki ja oltiin ihan ihmeissämme mihin oltiin menossa. Ne vanhemmat vei meidät Biitsille!! Jiiihaaa! +35 astetta ja sininen meri edessä. Ai ai olisittepa nähnyt sen. Mut ei me seillä kauaa oltu kun vaan lounastettiin ja lioteltiin varpaita. Olisin tahtonut uimaan, mutta aika ei riittänyt.
Loppu matka sujui nopeasti. Kristen ja Paulina nukku ja minä katselin maisemia ja rupattelin vanhempien kanssa. Vihdoin saavuttiin kello kuuden maissa kaupunkiin nimeltä Canella. Canella tarkoittaa kanelia ja täällä on omena istutuksia paljon. Jokaisessa ruoassa täällä on kanelia ja omenaa :D Ai miten hyvää! Canellan vieressä on toinen pikku kaupunki nimeltä Gramado. Ollaan täällä yötä pienessä hotellissa. Ihan tosi, tää kaupunki ei muistuta millään tavalla Brasiliaa. Nää kaupungit on saksalaisten pikkukylien kopioita :D Joka ikinen rakennus on saksalais tyylinen ja tää on ihan täysin eurooppalaista. Tahtoisin viettää täällä joulun, koska täällä on vähän viileämpi ja joka puolella jouluvaloja ja koristeita ja lumiukkoja ja joulupukkeja. Täällä on niin kaunista. Ihan kuin jostain piirrertyistä :D Tästä mä pidän. Oltiin illalla katsomassa jouluvalojen sytytystä. Pikkusen erilaista, kun Suomessa. Sitten oli toinen esitys sellaisella pienellä lammellä. Vesiurku show kaikkine valoineen ja ilotulituksineen. Siellä oli keskellä lammikkoa sellaiset pienet katokset joissa oli oopperalaulajia. Se oli semmoinen joululaulu konsertti. Aika mahtavaa, kun kaiken maailman ilotulitukset ja valot ja tulilieskoija joka puolella. Hahah aika huvittavaa :D Mut oli kyllä tosi siistiä! Ilta oli tosi kylmä ja ei oltu varauduttu siihen, joten konsertin jälkeen mentiin vielä kuumalle kaakaolle semmoiseen pikaruokalaan.
Nyt ollaan täällä hotellilla ja aika taas mennä nukkumaan. Huomena herätys kahdeksalta ja matka jatkuu ties minne :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti